Cinci papagali au fost trimiși la izolare într-un parc zoologic din Lincolnshire pentru că înjurau vizitatorii

Cinci papagali au fost trimiși la izolare într-un parc zoologic din Lincolnshire pentru că înjurau vizitatorii

O rezervație naturală din Marea Britanie a fost forțată să separe cinci papagali care nu încetau să înjure vizitatorii. Ingrijitorii spun că păsările s-au încurajat reciproc să continue să înjure și au trebuit să fie scoase din voliera principală în aer liber.
Billy, Eric, Tyson, Jade și Elsie au fost eliminați de la vedere săptămâna aceasta, relatează The Associated Press. Papagalii africani gri au fost adoptați în august și au fost plasați în carantină împreună. După ce au fost mutați în zonele publice ale grădinii și expuși la vizitatori, ei au început să folosească constant un limbaj obscen.
„Suntem obișnuiți să înjure papagalii, dar nu am avut niciodată cinci în acelasi timp”, a declarat pentru AP directorul executiv al centrului, Steve Nichols.
Potrivit lui Nichols, niciunul dintre cei care merg la grădina zoologică nu s-a plâns de papagali și majoritatea i-a găsit amuzanti.
„Când un papagal îți spune să „te duci naibii”, oamenii sunt foarte amuzați”, a spus el. „A adus un zâmbet mare unui an cu adevărat dur”.

„Unora dintre vizitatori li s-a părut amuzant, însă având în vedere că în weekend vor veni și copii, am decis să îi mutăm pe papagali. Am sperat că vor învăța și alte cuvinte când vor fi plasați în colonii însă dacă îi vor învăța și pe ceilalți papagali să înjure o să ne trezim cu 250 de papagali care vorbesc urât. Nu știu ce o să facem”, a spus directorul executiv al parcului, Steve Nichols.
Nichols a declarat pentru BBC News că „papagalii înjură pentru a obține o reacție de la oameni”. Dacă vizitatorii au părut uimiți sau au râs, papagalii au fost încurajați să continue cu acest comportament. Mai mult, papagalii se încurajează unii pe alții să înjure și s-au învățat unii pe alții cuvintele obscene.

Papagalii în cauză nu sunt singurele păsări faimoase din Wildlife Center. Luna trecută, un papagal de la grădina zoologică pe nume Chico a devenit viral pentru că a cântat „If I were a boy” al lui Beyoncé.


Lasă un răspuns