Idei bai si bucatarii

Vrei o baie albă ca zăpada? Află unde găsești baterii albe și cum să eviți un decor rece și steril

Vrei o baie albă ca zăpada? Află unde găsești baterii albe și cum eviți un decor rece și steril

Elegante, curate și răcoritoare, băile monocromatice amenajate în totalitate în alb sunt alegerea perfectă pentru spațiile mici, înghesuite, dar și pentru cei ce iubesc curățenia. Dacă vă bate gândul să alegeți o amenajare albă ca zăpada pentru propria baie, trebuie să știți că există baterii sanitare albe, dar și că aveți nevoie de textură și motive pentru a nu crea un spațiu prea rece și ster

Baterii sanitare albe pentru baie

Pentru a pune în valoare cât mai mult frumusețea și puritatea albului, una dintre idei ar fi să evitați bateriile sanitare cromate, argintii, aurii sau în orice altă nuanță metalică. Pe lângă baterii și în funcție de tipul de duș pe care îl doriți, puteți alege și un panel cu hidromasaj alb, ori o coloană de duș de culoare albă.

Textură și motive

Foto: House Beautiful

Încercați să evitați să vă folosiți de același model de gresie și faianță. Puteți alege o faianță albă simplă pentru pereți, iar pentru podea, gresia poate avea aspect de marmură, inserții sau motive în diferite nuanțe de alb. O oglindă generoasă în baie va aduce profunzime amenajării, iar prosoapele, covorașul și perdeaua de la duș (dacă este cazul) încălzesc amenajarea și aduc textură decorului. 

O altă modalitate de a aduce textură și formă în amenajarea unei băi albe sunt accesoriile. Aceste seturi de accesorii albe pentru baie au motive în relief și tonalități calde de alb și sunt perfecte pentru a crea dinamism în decor.

Ce alte nuanțe de culoare sunt permise?

Foto: Karol Cieplinski Via: Adorable Home

Desigur, va fi aproape imposibil ca totul să fie alb, însă dacă aduceți alte culori încercați ca tonurile lor să fie cât mai subtile și cât mai deschise posibil. Crem, bej, galben, roz, sunt câteva dintre accentele ce se pot adăuga unei băi monocromatice în alb. De asemenea, lemnul are puterea de a încălzi decorul, însă nu ar trebui să existe mai mult de una sau două piese din lemn.

Cum amenajezi baia din apartament în așa fel încât să câștigi spațiu

De multe ori se întâmplă să nu ne putem bucura de căminul perfect, care să dispună de suficient spațiu de amenajare, conform criteriilor noastre. Totuși, în astfel de cazuri putem apela la diferite trucuri.

Fie că optezi pentru culori deschise pentru pereți, ca totul să fie luminos și să dea impresia unui spațiu generos, fie că montezi oglinzi în câteva zone cheie, există o serie de sfaturi pe care le poți urma pentru a profita de spațiul existent.

Iar o baie mult prea mică, pare un dezavantaj. Din fericire, poți integra câteva sfaturi în designul interior al acesteia pentru ca tu să te bucuri de fiecare colțișor disponibil.

Începe cu ușa – Spațiul pe care îl ocupă deschiderea ușii face de cele mai multe ori ca baia să pară și mai mică decât este, ca să nu mai vorbim de irosirea unui loc și așa destul de mic. Poți opta pentru o ușă glisantă, cu un mâner ușor de manevrat, care se ascunde în interiorul peretelui. Vei economisi cu siguranță câțiva centimetri buni, iar baia ta va fi mult mai aerisită.

Apelează la depozitarea în perete – Pentru a economisi spațiu, poți monta în interiorul peretelui rezervorul de apă al toaletei. Astfel vei putea controla cât de mult iese în relief vasul de wc și vei beneficia de centimetri în plus. Dacă totuși instalațiile de apă nu permit, poți construi în continuarea rezervorului un spațiu pentru depozitare, extrem de funcțional.

Găsește locul potrivit pentru rafturi – Polițele din baie nu sunt o noutate, însă cum ar fi să le montezi pe peretele din capăt al căzii? În cazul unui duș s-ar putea să nu funcționeze, dar pentru o variantă de baie clasică cu cadă, te-ar putea ajuta să eficientizezi spațiul. Îl poți monta suficient de sus pentru a evita ca apa să ajungă la el. De asemenea, încearcă să arunci o privire de ansamblu și să descoperi ce alte colțuri nu au fost folosite la adevărata valoare. Poți crea multe spații de depozitare dacă privești lucrurile în mod funcțional.

Adoptă o amenajare monocromatică – Dacă ai ales să decorezi totul cu alb, atunci mergi pe această non culoare de la început și până la sfârșit. Astfel vei scăpa de senzația de încăpere aglomerată, iar în cazul culorilor deschise vei crea impresia de spațiu mai mare. Așadar optează pentru pereți în aceeași culoare cu obiectele sanitare și ai grijă ca elementele decorative și spațiile de depozitare să se alinieze tendinței cromatice. Pentru un finisaj consistent, poți încerca plinta albă din poliuretan. Ea oferă rezistență in locurile cu umiditate ridicată, poate fi vopsită în orice culoare dorești și poate înlocui cu succes demodata plintă din gresie.

“Adesea o baie mică te sperie numai la gândul că nu vei reuși să găsești destul spațiu pentru toate obiectele de care ai nevoie. Chiar dacă mașina de spălat sau uscătorul de rufe nu pot fi integrate în amenajarea unei băi mici, asta nu înseamnă că nu poți profita de spațiul existent pentru a crea un design interior funcțional. De obicei, clienții noștri apelează la sfaturile noastre în amenajarea băii și descoperă cum încăperea aceea mică de la început poate fi chiar generoasă dacă au un designer inspirat.” mărturisește Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile, singura fabrică de profile decorative din polistiren și poliuretan cu capital integral românesc și care asigură și consultanță 100% oricărui tip de cumpărător.

Foto via Pinterest

Cum traim cu o bucatarie mica

Ne veti intreba probabil ce inseamna pentru noi o bucatarie mica? Raspunsul este subiectiv. Nu exista solutii standard care se pot lua ca atare si introduce in propria amenajare. Indiferent de spatiul pe care tu il ai la dispozitie, ne dorim sa iti extragi lucrurile/sfaturile pe care le consideri utile si care se vor potrivi cu datele din locuinta. Iata, in continuare, ce idei consideram noi a fi valabile pentru multe bucatarii mici.

Cum traim cu o bucatarie mica

Culorile deschise, albul in special, este solutia pe care poti miza indiferent de dimensiunile bucatariei tale. Alege un front alb (sau variatiuni in functie de producatori) pentru a amplifica vizual spatiul si a crea acel efect de luminozitate.

Intr-un spatiu mic, cuvantul-cheie este adaptarea. Daca visezi la seturi intregi de oale, seturi de tacamuri si vesela colorata, cu imprimeuri, ustensile din cele mai variate, atunci trebuie sa inveti sa spui stop. Intr-o bucatarie mica nu le poti avea pe toate. Dar poti sa triezi sau sa alegi strictul necesar. In plus, este necesar sa pastrezi ordinea.

Aceasta idee ni se pare foarte utila – usa glisanta in locul uneia batante. Am intalnit-o in multe amenajari si credem ca este o solutie prin care vei face economie de spatiu.

Profita de orice metru patrat, de orice colt pe care l-ai putea folosi intr-un scop util! Etajere sau rafturi pe colt, un blat din lemn cu o grosime suficienta cat sa poata integra sertare, mobilier dispus in jurul ferestrei, o masa rabatabila, iata doar cateva idei ce merita explorate.

In cazul unei bucatarii in plan deschis, o solutie ca sa creezi mai multe spatii de depozitare  este corpul tip insula de bucatarie, care poate incorpora de o parte si cealalta sertare de diferite marimi sau poate o mica biblioteca pe partea cu livingul. Un astfel de corp poate fi configurat in multe feluri, important e sa alegi pe cel util tie.

Desi neconventionala si privita cu reticenta, depozitarea deschisa in locul dulapurilor masive care ocupa spatiu poate constitui o solutie demna de luat in calcul. Din nou, selectia obiectelor necesare si mentinerea ordinii sunt un factor important in acest caz. Exploreaza ceea ce ti se potriveste, alege dupa nevoi si mergi pe solutii care functioneaza pentru tine. Imaginile propuse in galeria foto de mai sus, ne dorim sa fie cat mai elocvente in acest sens.

Cititi si:

Baile in stilul rustic din lemn si piatra-niciodata demodat
%d blogeri au apreciat: