Baile in stilul rustic din lemn si piatra-niciodata demodat

Baile in stilul rustic din lemn si piatra-niciodata demodat

Băile sunt locul cel mai intim al unei locuințe și mai mult decât a fi un spațiu de expunere a bunăstării familiei, ar trebui să reprezinte locul cel mai intim și mai personal pentru toți membrii familiei. Acolo sunt dezbrăcate literalmente toate acoperământurile noastre, se vede adevărul gol-goluț și fiecare dintre noi suntem complet dezinhibați de orice cutume am avea. Ne comportăm liber, nu evităm și uneori chiar folosim prilejul pentru a face cele mai năstrușnice chestii.

Cu toate că au început să ia amploare foarte multe stiluri, care mai de care mai moderne, un lucru este sigur: stilul rustic este încă preferat de mulți, deoarece creează o atmosferă relaxantă și aduce un plus de naturalețe băii. Atunci când auzim cuvântul ”rustic”, primele lucruri care ne vin în minte sunt lemnul și piatra, două elemente care se completează reciproc și reușesc să transmită o stare de zen tuturor.

Îmbinarea elementelor naturale cu cele interioare aduce conceptul de outdoor în casa dumneavoastră și realizează o conexiune mai strânsă între om și natură. Stilul rustic este pentru cei ce vor să evadeze din cotidian și să se apropie din ce în ce mai mult de origini.

Catalog Mobila

amenajare pentru băi

Stilul rustic poate fi interpretat în mai multe feluri, poate fi dur, necioplit, vânătoresc sau poate fi doar sesizabil prezent fără a predomina. Accentele rustice se conferă din materialele folosite, dar puteți alege să le folosiți pentru condimentare, nu ca bază a preparării.

Avem piatră, avem lemn, avem meșteri și avem și șansa unor costuri mai reduse, știu sigur că Occidentul plătește scump pentru așa ceva. Eu aș profita de șansă, aș alege să storc puțin intelectul și fantezia de inspirația unor alegeri și potriviri fascinante.

Pentru a aduce rusticul în baia dumneavoastră, puteți ține cont de următoarele sugestii:

Lemnul

Un element destul de pretențios, dar foarte util dacă este tratat cum trebuie. Dacă vreți să obțineți un aspect rustic veritabil, acesta nu trebuie să lipsească din baia dumneavoastră. Desigur, dacă nu găsiți ceva să vă mulțumească, există și finisaje/placaje care imită aspectul lemnului, acestea fiind mult mai ușor de întreținut. Un alt substituent este ceramica. Lemnul poate fi folosit de la oglinde cu etajere din lemn, dulapuri din lemn, măști pentru lavoare și mese pentru chiuvete, până la căzi din lemn. De reținut sunt și pereții placați cu lemn, parchetul din lemn laminat sau faianța cu aspect de lemn și plafonul făcut din lemn, care sporesc rusticismul încăperii.

BAIE RUSTICA (5) | FASTimo
baie rustica pereti lemn – Baia Colorată
Baie rustica si foarte atractiva | Foisoare din lemn, Garduri din lemn,  Terase din lemn

Piatra

Fie că optați pentru piatra naturală, fie că alegeți ceva mai la îndemână, cum ar fi ceramica, care imită piatra, aerul rustic nu își pierde din autenticitate. Un lavoar sau o cadă de baie cu aspect de piatră reprezintă alegerea perfectă. De asemenea, podeaua poate fi și ea din piatră naturală sau ceramică. În ceea ce privește pereții, aceștia pot fi placați cu finisaje cu aspect de piatră tip cărămidă. Nu numai că astfel se obține efectul mult dorit, dar baia capătă și un aer subtil de modern.

baie in stil rustic (32) - Glam News Magazine
amenajarea baii
amenajarea baii

Granitul, bronzul și metalul

Pe lângă cele două elemente de nelipsit, lemnul și piatra, se pot adăuga granitul, bronzul și metalul. Acestea dau o impresie de ”vechi”, ”antic” într-un sens bun, în ceea ce privește rusticul și aduc un plus de modernitate încăperii. Chiuvetele și lavoarele confecționate din astfel de materiale sunt o alegere potrivită și merg mână în mână cu aspectul de naturalețe al lemnului și pietrei. De asemenea, și bateriile pentru lavoar confecționate din aceste materiale creează un aspect de epocă veche.

12 băi în stil rustic pe care le vei adora - Casoteca
Stilul rustic - niciodată demodat - Jolly Blog
Baile in stil rustic, confort si naturalete
Băi rustice | Qbebe.ro

S-ar putea să îți placă

Austria

Travel

7 locuri de vizitat pentru a descoperi Austria pitorească

Lifestyle

5 ceaiuri pe care să le ai mereu în casă

bucătărie albă

Home&Deco

70 de dei pentru o bucătărie albă modernă și primitoare

Travel

6 insule puțin cunoscute, unde să evadezi vara asta

Cele mai vizualizate

CELE MAI BUNE DESTINAȚII PENTRU FIECARE LUNĂ. Unde putem merge în iulie?

acum 2 ani 1

titluri

17 celebritati despre care nu stiai ca au titluri regale

acum 3 ani 2

Versace colecția primăvară 2019

acum 2 ani 3

La 60 de ani, Jamie Lee Curtis a întors toate privirile pe covorul roșu la Globurile de Aur

acum 2 ani 4

lumea parfumurilor

10 lucruri mai puțin știute despre lumea parfumurilor

acum o lună 5

Iată cele mai bune 5 ponturi pentru un păr puternic!

acum 3 ani

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: