Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Pisicile au câștigat inimile oamenilor, încă de când au fost domesticite în Egiptul Antic, până în zilele noastre, când fac mii de vizualizări pe internet. Pisica este considerat un animal sacru, divin, iar, nu de puține ori, felinele “profită” de acest atu. Minunatele feline sunt obișnuite să fie venerate chiar și în ziua de astăzi, iar iubitorii de animale sunt dispuși să plătească sume impresionante pentru achiziționarea și creșterea celor mai rare și valoroase rase. În continuare, vă prezentăm un top al celor mai scumpe rase de pisici din lume, din care să alegeți un suflet care să vă bucure.

Ashera este considerată a fi cea mai scumpă și rară rasă de pisici din lume, un exemplar ajungând la prețul de 125.000 de dolari. În Los Angeles, se creează anual doar cinci feline de acest gen, așadar, dacă vă cumpărați o asemenea pisică, veți fi printre foarte puținii proprietari ai acestei uimitoare rase. Pisica Ashera seamănă foarte mult cu un leopard de zăpadă, iar comportamentul acesteia este similar cu cel al pisicii Savannah. Această rasă exotică s-a obținut prin încrucișarea a două feline domestice: Savannah și Bengal. Ashera este o pisică înțeleaptă, cu personalitate, loială, afectuoasă și foarte inteligentă.

Savannah este un hibrid între pisica sălbatică africană serval și pisica domestică persană și a fost creată prima oară în 1986, de către crescătorul Judee Frank. Această rasă a devenit populară imediat și a fost acceptată de către asociațiile de crescători la mijlocul anilor ’90. Felinele din această rasă sunt loiale, deschise la socializare cu alte animale de companie, dar și cu străini. De asemenea, sunt puternice și agile, deștepte, curioase, jucăușe și foarte active, având nevoie constant de mișcare. Prețul unei astfel de feline ajunge la 50.000 de dolari.

Pisicile bengaleze au un aspect feroce și exotic, dar sunt ideale ca animale de companie. Sunt recunoscute pentru modelul superb de pe blană și pentru forma lor musculară, dar și pentru prețul acestora – 25.000 de dolari. Originile bengalezei pot fi remarcate încă din anii 1970, când o pisică leopard asiatică sălbatică a fost împerecheată cu una domestică shorthair. Pisica bengaleză este un animal de companie distractiv și isteț, dar reprezintă o provocare să o ții în casă – este foarte curioasă și energică și s-ar putea să vă facă ceva stricăciuni, dacă n-o dresați puțin.

Pisica persană își are originile în Persia secolului al XIX-lea (Iranul de astăzi), dar unele dovezi istorice arată că rasa a existat încă dinainte de Hristos, cu câteva sute de ani. Pisicile persane sunt îndrăgite pentru trăsăturile drăgălașe și blana lungă. În plus, au o personalitate blândă și dulce și se pot adapta cu ușurință într-o gospodărie. Persanele sunt jucăușe, iar ochii lor expresivi le conferă un aspect drăguț și prietenos. Persanele sunt apreciate pentru blana lor pufoasă și moale, dar și pentru faptul că le place să se “pisicească” pe lângă tine. O pisică persană ajunge să coste 5.500 de dolari.

Pisicile din eleganta rasă rusească Peterbald pot fi fără păr, având o piele catifelată, fiind recunoscute și pentru constituția lor musculară. Acestea datează încă din 1988, în Rusia, apoi a fost “exportată” și în alte țări din Europa. Primul exemplar din această rasă a fost obținut din împerecherea dintre un Donskoy rusesc și un shorthair oriental. Este o pisică inteligentă, sensibilă și afectuoasă, căreia îi place să se odihnească lângă stăpân. De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită pielii acesteia, deoarece este predispusă la arsuri solare, astfel că nu poate sta timp îndelungat în soare. O pisică din această rasă vă poate bucura căminul pentru o sumă de 5000 de dolari.

Felina Sphynx este cunoscută pentru aspectul său fără păr, cauzat de o mutație genetică naturală, ce a creat o rasă sănătoasă și puternică, avându-și originile în Toronto, în 1966. Această rasă nu este predispusă la probleme grave de sănătate, sunt înțelepți, cu personalitate puternică și se bucură de atenția umană. De asemenea, le place să socializeze cu alte rase de pisici și câini. Puteți avea un Sphynx pentru suma de 3000 de dolari.

Scottish Fold este o rasă ce-și are originile în Scoția anului 1961. Pisicile din această rasă se disting fizic prin urechile lor flexibile care se pliază în jos, oferindu-le un aspect foarte drăgălaș. Ele adoră să stea în preajma oamenilor, se împacă bine cu copiii și se adaptează ușor la orice mediu. La fel ca Sphynxul, și valoarea acesteia se situează undeva la 3000 de dolari.

Albastra de Rusia, o pisică liniștită și blândă, atrage toate privirile prin prisma ochilor săi strălucitori și a blănii sale argintii. Eleganta felină se adaptează ușor la stările de spirit ale stăpânilor, reprezentând o adevărată sursă de terapie pentru aceștia. Pe de altă parte, sunt un pic timide și rezervate cu străinii. Cu toate că dau impresia de o personalitate rece, ele sunt foarte afectuoase cu cei dragi. Puteți avea o felină din această rasă tot pentru suma de 3000 de dolari.

American Curl este o rasă foarte populară în rândul iubitorilor de animale, deoarece este foarte sociabilă și iubitoare. Blana sa lungă și mătăsoasă are nevoie de multă îngrijire, ochii îi sunt expresivi și este singura rasă de pisici cu urechile îndoite înapoi. Pisicile din această rasă sunt descendentele felinei Shulamith, o pisică rătăcită, care a fost observată în anul 1983, din acel moment începând să se dezvolte rasa American Curl. În jur de 1200 de dolari trebuie să scoată din buzunar cineva care-și dorește această pisică interesantă.

American Wirehair reprezintă chintesența raselor americane de pisici. Este rezultatul unei mutații spontane care a avut loc în rândul pisicilor de fermă din New York, din 1966. Este un animal ușor de îngrijit, rezistent la boli, atletic și isteț. Îi place să se joace și să interacționeze cât mai mult cu copiii. Puteți avea o American Wirehair pentru 1200 de dolari.

Adaptabile, afectuoase și foarte atașate de proprietarii lor, pisicile British Shorthairs sunt ideale pentru a le ține în casă, întrucât nu prea le convine să iasă sau să fie transportate. Această rasă își are originile în pisicile domestice ale Imperiului Roman și s-au remarcat prin abilitățile de vânătoare, deși exemplarele din ziua de astăzi sunt un pic stângace. Aspectul fizic al unei British Shorthairs este unul dolofan și rotunjit, ochii ca de cupru și blana gri-albăstrui. Nu sunt energice, preferând să toarcă liniștite pe canapea sau în poala stăpânului. Un pisoi poate costa între 800 și 1000 de dolari.

Maine Coon, originară din America de Nord, este o felină de o frumusețe ireală și este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice, ajungând chiar și la 20 de kilograme. Imaginea sa impozantă și aparent distantă este în totală disonanță cu adevăratul ei caracter liniștit, devotat, echilibrat și afectuos. Este o pisică silențioasă, atașată de stăpâni, dar și de locul de reședință. Aspectul său este unul foarte demn, cu un bot impozant, labe mari cu smocuri de păr între degete și peri mari pe urechi și cu o coadă stufoasă.

Scris de Ozana Mazilu
în: Vip

Lasă un răspuns